Årets fuglekassevinner er…

… Spettmeisen!

Et litt groggy bilde av spettmeisen tatt med mobilen

Et litt groggy bilde av spettmeisen tatt med mobilen

Noe av det første vi gjorde etter at vi kjøpte hytta i mai i fjor var å henge opp en fuglekasse. Vi trodde kanskje det var for sent på sesongen til at noen ville ta den i bruk, men et kjøttmeispar flytta inn, og vi fulgte med fra paret flytta inn til ungene fløy ut senere på sommeren.

I løpet av høsten har noen justert diameteren på hullet, den hovedmistenkte er flaggspetten som holder til i området. Vi hadde planer om fikse kassa slik at hullet igjen ble i riktig størrelse for kjøttmeis eller andre med samme ønske. Vi ville ihvertfall ikke risikere at kjøttmeisen flytta inn og at større fugler kom og kuppet kassa.

Men siden sist vi var på hytta har et spettmeispar flytta inn, og sånn sett løst problemene for oss. Spettmeisen har nemlig noen særegne ferdigheter. I tillegg til at den er alene om å klatre nedover trestammen med hodet først kan den også mure. Den vil i utgangspunktet ha større hull en kjøttmeisen, i tillegg tilpasser den bare hullstørrelsen som den vil ved å mure igjen til passe diameter. Det ser ikke ut som de liker trekk heller, for de har allerede murt igjen øverst på kassa der toppen kan åpnes.
fuglekasse
Det blir spennende å følge spettmeisene videre utover i våren!

Share and Enjoy:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Diigo
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *